Oosting trots op Twente na verlies tegen Lazio

Oosting geeft uitleg over slachtofferen Van Bergen na vroege rode kaart Unnerstall

24 oktober om 23:55

Joseph Oosting kijkt tevreden terug op de nederlaag van FC Twente in de thuiswedstrijd tegen SS Lazio. De Tukkers kregen al vroeg een rode kaart, maar de coach vond dat zijn spelers de juiste mentaliteit lieten zien.

"We hebben er echt alles aan gedaan", deelt Oosting zijn mening over de wedstrijd tegenover Ziggo Sport. "De jongens die erin kwamen brachten ook energie en vechtlust. We hebben er echt een wedstrijd van gemaakt, vind ik. We hebben hier en daar wat kansjes gehad. Na rust en met name na de wissels vond ik ons goed, alleen krijgen we ook snel die eerste goal tegen. We wilden er een wedstrijd van maken en dat is gelukt. Wij mogen trots zijn op de mentaliteit."

Twente moest al snel met tien man verder na een rode kaart voor Lars Unnerstall. Oosting slachtofferde Mitchel van Bergen en na de wedstrijd legt hij uit waarom juist de rechtsbuiten naar de kant ging. "De afweging is natuurlijk dat je Mitchel (Van Bergen red.) eraf haalt, omdat je het met Ricky (Van Wolfswinkel) en Sam (Lammers red.) in de spits wil doen. Drie middenvelders daar dan achter en vier verdedigers, maar dat hebben we gedurende de wedstrijd omgezet."