Unnerstall schuldbewust na vroege rode kaart

Unnerstall schuldbewust na vroege rode kaart bij Twente: 'Hij was wel terecht'

24 oktober om 23:35

Lars Unnerstall vond dat zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Lazio terecht was. De Duitse doelman baalde van zijn actie, maar zag wel dat de scheidsrechter niet anders kon dan hem van het veld sturen.

Vroeg in de wedstrijd haalde Unnerstall een doorgebroken speler onderuit. Achteraf is de Duitser schuldbewust. "Ik raak hem wel. Ik probeer mijn been nog weg te trekken, maar dat was te laat. Het was een rode kaart. Ik probeerde echt nog naar de bal te komen, maar op een gegeven moment zie je dat je dat niet meer haalt. Je been terugtrekken wordt dan lastig. Ik hoopte op buitenspel, maar dat was het niet."

Unnerstall had het gevoel dat hij zijn team in de steek liet. "Het is heel frustrerend als je je team niet kunt helpen. Je hebt het gewoon zwaarder gemaakt voor die jongens. Zij moeten nog tachtig minuten met tien man spelen en dat wil je niet, dan zit je tachtig minuten teleurgesteld in de kleedkamer. Ik vond wel dat we goed speelden. Zij kregen niet zo veel grote kansen, dus heel veel respect voor de jongens die op het veld stonden."