Engelse media over Tottenham Hotspur - AZ

'Nieuwe Neymar' bij Tottenham Hotspur - AZ: 'Hij maakte Maikuma zó moe'

Vandaag om 00:15

In Engeland is donderdagavond volop aandacht voor de zege van Tottenham Hotspur op AZ. Niet zozeer vanwege het niveau van de wedstrijd, maar meer vanwege het feit dat de ploeg van Ange Postecoglou de foutloze status behouden heeft in de Europa League. Ook wordt er geschreven over de 'nieuwe Neymar', de terugkeer van Troy Parrott en een opmerkelijk akkefietje tussen James Maddison en Richarlison.  

The Daily Mail noemt de overwinning van Spurs op AZ 'zwaarbevochten'. Richarlison nam uiteindelijk het enige doelpunt voor zijn rekening, door vanaf elf meter de bal langs Rome-Jayden Owusu-Oduro te schieten. 

De strafschop van de Braziliaan kende een ietwat opmerkelijke aanloop. Toen Richarlison de penalty claimde, besloot teamgenoot Maddison in te grijpen. 'Hij nam de bal uit de handen van de teleurgestelde Zuid-Amerikaan', schrijft The Sun. 'Enkele momenten later was de bal toch terug in de handen van Richarlison, die Rome-Jayden Owusu-Oduro daarna verschalkte.'

'Hij maakte Maikuma zó moe'

Veel aandacht voor het optreden van AZ, dat op mogelijkheden van Alexandre Penetra en Denso Kasius na niet echt gevaarlijk werd, niet. Sky Sports staat wel nog even stil bij de terugkeer van spits Troy Parrott, die Spurs afgelopen zomer definitief vaarwel zei. 'Voor hem zat er bij zijn terugkeer geen doelpunt in het vat', schrijft het.

Tekst gaat verder onder afbeelding
 

The Telegraph zag dat vooral AZ-rechtsback Saiya Maikuma het erg lastig had. De Japanner stond tegenover Mikey Moore. 'Hij verdiende een staande ovatie toen hij in de slotfase naar de kant werd gehaald. Hij maakte Maikuma zó moe, dat hij twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald moest worden.' Maddison gaf zijn teamgenoot na afloop een wel heel groot compliment. "Vanaf minuut 45 tot 65 dacht ik dat we Neymar op links rond hadden lopen!"

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)