Gurban Gurbanov boos na duel met Ajax

Coach Ajax-opponent is woest na nederlaag: 'Waarom voetballen we dan nog?'

24 oktober om 23:38

Gurban Gurbanov was na afloop van het duel met Ajax op zijn zachtst gezegd niet te spreken over scheidsrechter Nick Walsh. De trainer van Qarabag FK was het niet eens met de rode kaarten die zijn ploeg kreeg in de Europa League-wedstrijd (0-3).

"We moeten beter op de details letten, maar als we zo blijven spelen, gaan de resultaten wel volgen", stak Gurbanov positief van wal op de persconferentie na afloop. "Het helpt dat we tegen een ploeg als Ajax hebben mogen spelen, nu weten we hoe het is om tegenover grote clubs te staan."

Met de twee rode kaarten die zijn ploeg ontving was hij het allesbehalve eens. "Ja, de spelers moeten beter opletten. Maar als je hier al rood voor gaat geven, waarom voetballen we dan nog? In beide gevallen was er eerst een actie van de tegenstander. Ik vond sommige beslissingen van de scheidsrechter erg interessant. In de tweede helft werd Juninho met twee handen aangepakt in de zestien, maar we kregen geen penalty."

De oefenmeester benadrukt dat hij niks tegen Walsh als persoon heeft. "Kijk: als een team al een man minder heeft, achter staat en dan nog een rode kaart krijgt, dan zit er wat achter. Maar ik zal nooit een scheidsrechter hinderen. Nee hoor, ik help ze gewoon om beter te worden. Het zou alleen beter zijn als ze met een andere, meer positieve houding naar ons kwamen, ook al zijn we een kleinere club."