Lazio-aanvaller Tchaouna woedend na racisme bij Twente

Lazio-aanvaller Tchaouna is woedend na vermeend racisme FC Twente-fans

24 oktober om 23:34
Laatste update: 24 oktober om 23:41

Lazio-aanvaller Loum Tchaouna is donderdag racistisch bejegend door fans van FC Twente, zo claimt hij. De 21-jarige Fransman hoorde onder meer oerwoudgeluiden, toen hij kort na de 0-2 van Gustav Isaksen werd gewisseld.

Tchaouna was woedend en maakte met signalen duidelijk wat er aan de hand was. Youri Regeer kwam polshoogte nemen, maar de 21-jarige buitenspeler sloeg de uitgestoken hand van de FC Twente-middenvelder af en was duidelijk van slag.

Lazio-coach Marco Boroni bevestigt dat Tchaouna zich racistisch bejegend voelde. "Maar ik wil er verder geen woorden aan vuil te maken, zo verschrikkelijk vind ik, dat het is gebeurd", vertelt hij, geciteerd door De Telegraaf.

Ronald de Boer zag ook dat Tchaouna woedend was. "Hij reageert wel raar op Youri", stelt de oud-international bij Ziggo Sport. "Je moet niet iedereen over één kam scheren. Maar natuurlijk als je dat hoort, begrijp ik dat je gefrustreerd raakt."

"Dit moeten we wel met zijn allen afkeuren. Dit kan absoluut niet. Dit mag niet", oordeelt Theo Janssen, oud-speler van de Tukkers. "Doe normaal. Als het is gebeurd, moeten ze die gasten keihard aanpakken en een stadionverbod voor het leven geven."

Voor FC Twente zou het incident weleens een vervelend staartje kunnen krijgen. De UEFA treedt doorgaans streng op tegen racisme.