AZ verliest nipt van Tottenham Hotspur

AZ weert zich kranig, maar lijdt tegen Spurs vijfde nederlaag op rij

24 oktober om 22:54

AZ heeft in de derde Europa League-wedstrijd van dit seizoen nipt verloren van Tottenham Hotspur. Na een sterke eerste helft werd er met 1-0 verloren van de Engelse topploeg, waardoor AZ voor de vijfde keer op rij tegen een nederlaag aanliep.

Bij de Alkmaarders zag coach Maarten Martens weinig reden tot wisselen na het duel met PSV. Ruben van Bommel begon dan ook als linksbuiten, maar zijn wedstrijd mondde uit in een fiasco. Na acht minuten kreeg de jonge buitenspeler last van een blessure en ging hij op het gras zitten. Van Bommel bleek niet verder te kunnen en dus moest Denso Kasius hem al snel komen vervangen.

AZ liet zich echter de kaas niet van het brood eten in de eerste helft tegen Tottenham Hotspur. De B-ploeg van de Londenaren kwam erg lastig door de Alkmaarse defensie heen en AZ kreeg wel een aantal goede kansen. Onder andere Kasius en Parrott probeerden het, maar een goal viel er niet. AZ speelde volwassen en kon met trots en een 0-0 ruststand uitkijken naar het vervolg van de wedstrijd.

Dat vervolg pakte echter minder goed uit, want AZ zakte qua energie en focus steeds iets meer achteruit in de tweede helft. Maxim Dekker maakte acht minuten na rust een overtreding op James Maddison, waardoor Spurs een strafschop kreeg. Richarlison mocht het cadeautje uitpakken en hij maakte de 1-0.

Vijf minuten voor het einde kreeg AZ, maar vooral David Møller Wolfe een enorme domper te verwerken. De verdediger kreeg tegen PSV al een rode kaart, maar tegen Spurs was het voor de tweede keer op rij raak. De Alkmaarders moesten dan ook met tien man verder. Die stand bleef tot het eind op het scorebord staan, waardoor AZ blijft steken op drie punten in de Europa League. Vervelender nog is de reeks nederlagen voor de ploeg van Martens. Het verlies tegen Spurs is de vijfde nederlaag op rij voor AZ. De laatste zege dateert van 25 september tegen Elfsborg.