AZ gaat akkoord met schorsing van Møller Wolfe

AZ gaat akkoord met schorsing Møller Wolfe na veelbesproken rode kaart tegen PSV

21 oktober om 18:07

AZ kan de komende wedstrijd in de Eredivisie geen beroep doen op David Møller Wolfe. De Alkmaarders zijn akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB om de linksback voor één duel te schorsen. 

Dat maakt AZ bekend via de officiële kanalen. Møller Wolfe ontving afgelopen zaterdagavond een directe rode kaart van arbiter Allard Lindhout, na een overtreding op PSV-middenvelder Guus Til. Dat gebeurde al na twaalf minuten spelen. PSV won uiteindelijk met 1-2. 

Aanvankelijk leek Lindhout geen rood te geven voor de overtreding van Møller Wolfe op Til, die naar de grond ging toen hij kortstondig vast werd gepakt door de Noorse vleugelverdediger. Uiteindelijk bedacht Lindhout zich, en gaf hij toch rood. 

Het moment zorgde voor behoorlijk wat verdeeldheid in voetbalminnend Nederland. ESPN-analist Kenneth Perez vond de keuze om Møller Wolfe van het veld te sturen ridicuul. "Hoe is dit rood? Ik begrijp er helemaal niks van. De bal is totaal niet onder controle. Niemand krijgt rood voor domheid. Tuurlijk was deze overtreding zeer dom, maar dat is geen reden om iemand een rode kaart te geven", zei hij bij Dit was het Weekend