Spelersrapport FC Twente na wedstrijd tegen SS Lazio

FC Twente op rapport: één zware onvoldoende bij moedige Tukkers, Hilgers imponeert

24 oktober om 23:00
Laatste update: 24 oktober om 23:48

FC Twente heeft donderdagavond alles gegeven om een punt over te houden aan het duel met SS Lazio, maar de vroege rode kaart van Lars Unnerstall maakte de Tukkers uiteindelijk toch te onmachtig. VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de Tukkers, die niet voor het eerst dit Europa League-seizoen bewezen weigeren op te geven. 

Lars Unnerstall - 4: de wedstrijd was pas elf minuten oud toen Unnerstall besloot om aan de noodrem te trekken. De overtreding op Boulaye Dia leverde hem een rode kaart op, en maakte van Twente een redelijk onmachtig team. Dat valt de Duitse keeper, hoe ongelukkig ook, aan te rekenen. 

Bart van Rooij - 6: Van Rooij stond eerder al tegen Marcus Rashford en Dusan Tadic, maar had met Lazio-aanvaller Mattia Zaccagni eigenlijk de meeste moeite. De rechtsback werd een aantal keer afgetroefd door de Italiaans international, maar speelde wel verdienstelijk.

Mees Hilgers - 7: moest na de rode kaart van Unnerstall nog meer werk verrichten, en deed dat eigenlijk naar behoren. Hilgers werkte hard, stoomde nog een keer gevaarlijk mee op, en stond verdedigend wel zijn mannetje. In de slotfase leek hij nog even een strafschop te veroorzaken, maar de centrumverdediger speelde gewoon de bal. 

Max Bruns - 6: was hier en daar op een foutje te betrappen, maar gaf Twente soms ook wat ademruimte door zichzelf op knappe wijze ruimtes te verschaffen. Vooral in de tweede helft zat er niet veel meer op dan tegenhouden. Dat lukte zeer aardig, tot de late 0-2 van de Italianen. 

Anass Salah-Eddine -: 5: Lazio werd te vaak gevaarlijk vanaf de rechts, waar Salah-Eddine tegenstander Adam Marusic veel vrijheid gaf. Vanuit die zone raakte Lazio een keer de paal, en maakte het de 1-0. Bij de rode kaart van Unnerstall vertolkte Salah-Eddine een negatieve rol, door buitenspel op te heffen. 

Youri Regeer - : 6: de middenvelders van Twente moesten na de rode kaart van Unnerstall bergen werk verrichten. Dat deed Regeer naar behoren. Omdat vrijwel alle energie daarin gestoken moest worden, kon er met de bal nauwelijks iets gedaan worden. Maar valt dat Regeer te verwijten?

Michel Vlap - 5,5 : voor Vlap geldt eigenlijk hetzelfde. De middenvelder van de Tukkers gooide al zijn inhoud in de strijd om Lazio in toom te houden. Dat lukte lang best goed, maar bij de eerste goal van de avond niet. Toen gaf hij de Uruguayaans international Matías Vecino, die de assist voor zijn rekening nam, echt teveel ruimte. 

Ricky van Wolfswinkel - 6,5 : Van Wolfswinkel kan je er goed bij hebben als je in ondertal bent. Dat heeft de aanvoerder van Twente donderdagavond wel bewezen. De aanvaller is niet alleen in staat om grote ruimtes te belopen, maar beschikt ook over voetbalgogme, iets wat je wel kan gebruiken als er iets anders van je gevraagd wordt. 

Sem Steijn - 6: speelde een uur mee. Toen haalde Joseph Oosting zijn aanvallende middenvelder naar de kant. Steijn speelde eigenlijk een vrij onzichtbare wedstrijd. Dat alles heeft logischerwijs te maken met de rode kaart van Unnerstall. 

Mitchell van Bergen - x: over het optreden van Van Bergen valt niet veel zinnigs te zeggen. De pijlsnelle aanvaller direct na het wegsturen van Unnerstall gewisseld. Daar baalde hij opzichtelijk van, want door hem te wisselen leverde Oosting behoorlijk wat snelheid in. 

Sam Lammers - 5,5: bleek niet de balvaste spits die Twente nodig had na het wegvallen van Unnerstall. Lammers had het lastig, en koos op de momenten dat hij wél de bal had vaak de verkeerde oplossing. Na één helft zat het er voor hem op. 

Invallers
Przemyslaw Tyton - 7: viel na 14 minuten in voor Van Bergen, en keepte als vervanger van Unnerstall eigenlijk een prima wedstrijd. De 1-0 en de 2-0 vielen de ervaren Pool, die zich vooral na rust een aantal keer onderscheidde met goede reddingen, niet aan te rekenen. 
Bas Kuipers - 6: viel na 45 minuten in voor Lammers. Kuipers haalde zijn niveau, maar viel niet echt op. Had een kwartier voor tijd de held van Enschede kunnen worden, maar schoot niet goed. 
Gijs Besselink - x: viel na 61 minuten spelen in voor Steijn, maar speelde tekort voor een beoordeling. 
Carel Eiting - x: viel na 61 minuten spelen in voor Vlap, maar speelde tekort voor een beoordeling. 
Sayfallah Ltaief - x: viel na 79 minuten spelen in voor Salah-Eddine, maar speelde tekort voor een beoordeling. 

Trainer
Joseph Oosting - 6: Oosting zal ongetwijfeld een weloverwogen speelplan hebben bedacht in aanloop naar het duel met Lazio, maar kon deze naar de rode kaart van Unnerstall eigenlijk meteen in de prullenbak gooien. Over zijn keuze om vervolgens de snelle Van Bergen naar de kant te halen, valt te twisten.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)