Sneijder en Pastoor kraken VAR na penalty Ajax

Sneijder en Pastoor fileren één man na Qarabag - Ajax: 'Die was even trekdrop halen'

24 oktober om 21:30

Wesley Sneijder en Alex Pastoor vinden de penalty die Ajax tegen Qarabag kreeg absoluut niet terecht. Het tweetal neemt zelfs de VAR onder vuur en vindt het onbegrijpelijk dat de strafschop niet werd teruggedraaid. 

"Ik denk dat de VAR ook een klein beetje in slaap was gesust", luidt de conclusie van Sneijder als hem bij Ziggo Sport wordt gevraagd naar de strafschop die werd gemaakt door Wout Weghorst. "Dit is gewoon een schouderduw. Je gaat Qarabag toch niet nog meer straffen." Met die laatste opmerking doelt Sneijder op het aanvallende spel dat de ploeg uit Azerbeidzjan alsnog liet zien na een vroege rode kaart. 

Ook tafelgenoot Pastoor snapt niets van de penalty die Ajax kreeg, maar niet om de reden die Sneijder aangeeft. "Ik denk dat de VAR trekdrop aan het halen was in de kantine. Ik kan me voorstellen dat de scheidsrechter iets denkt te zien, maar als je tien keer naar die herhaling kijkt. Hij tikt hem ook tegen de voet aan, maar bij een contactsport moet dat geen penalty op kunnen leveren." Ajax won na een povere wedstrijd uiteindelijk met 3-0 van Qarabag.