Wedstrijdverslag Qarabag - Ajax

Pover Ajax wint met 0-3 in Azerbeidjan na rode kaarten en goedkope penalty

24 oktober om 20:39

Ajax heeft ondanks een pover optreden eenvoudig gewonnen van Qarabag BK. Door doelpunten van Kenneth Taylor, Wout Weghorst en Chuba Akpom werd het 0-3 in Azerbeidjan. De Amsterdammers staan nu op zeven punten in de Europa League

Al na zeven seconden liet Wout Weghorst van zich horen. De spits schoffelde een speler van Qarabag BK neer. Een gele kaart werd hem nog bespaard. Twee minuten later leek Ajax direct op achterstand te komen. Na een goede voorzet rondde Leandro Andrade af. Er bleek echter sprake van buitenspel, waardoor de Amsterdammers goed wegkwamen. Na ongeveer een kwartier leek de wedstrijd te kantelen toen Mika Godts op weg leek naar de doelman van Qarabag. De Belg werd neergehaald door Júlio Romao, die van het veld werd gestuurd met een rode kaart.

Daarna bleef het spelbeeld in eerste instantie echter hetzelfde. Qarabag schroomde niet om de aanval te zoeken en Ajax kwam niet tot grote kansen. Pas in de 27e minuut kreeg Ajax de eerste kans via Godts, die niet geweldig uithaalde nadat hij naar binnen sneedt. Krap tien minuten later was het wel raak. Kenneth Taylor veroverde de bal, Godts sneedt op soortgelijke wijze naar binnen en gaf de bal aan Weghorst, die Taylor vervolgens bediende: 0-1. Vlak voor rust kwamen Kian Fitz-Jim en Godts nog tot kansjes, maar beide ploegen gingen met 0-1 pauzeren.

Na rust liet Taylor al snel weer van zich horen. Met een geweldige pass bediende hij Weghorst, die vanaf randje zestien zeer zwak uithaalde. Ook Christian Rasmussen kon met een slappe rebound niet zorgen voor de 0-2. Niet veel later kreeg Qarabag via een schot van Yassine Benzia een kansje. Na een fout in de opbouw van Devyne Rensch volgde er zelfs nóg een hele grote kans voor de ploeg uit Azerbeidjan. Josip Sutalo bracht met een blok redding.

Het tempo lag in het laatste deel van de wedstrijd enorm laag. Ajax speelde niets klaar en Qarabag loerde op de counter. In de 74e minuut hadden de Amsterdammers de buit definitief binnen. Na een hele goedkope penalty voor een vermeende overtreding op Rasmussen benutte Wout Weghorst het buitenkansje. Niet veel later werd het direct 0-3 voor Ajax. Godts bediende de ingevallen Chuba Akpom, die koeltjes afrondde. In de 79e minuut kreeg Qarabag tot overmaat van ramp een tweede rode kaart. Linksback Elvin Jafarguliyev pakte zijn tweede gele kaart. Daarna werd er niet meer gescoord. Ajax staat door de zege op zeven punten uit drie duels in de Europa League.