Ziggo-rustanalyse Qarabag - Ajax

Sneijder ergert zich aan Ajax: 'Je creëert niks, ik irriteer me gewoon'

Vandaag om 19:54
Laatste update: om 19:54

Ajax staat na 45 minuten spelen met 0-1 voor in Baku, maar kan zeker niet iedereen bekoren. Wesley Sneijder heeft zich 'geïrriteerd' aan het spel van de Amsterdammers, die ook nog eens met een man meer op het veld staan. 

Qarabag kreeg al na een kwartier spelen rood, maar Ajax slaagde er vervolgens, op een doelpunt na, vrijwel niet in om gevaarlijk inte worden. "Het is veel te weinig", begint Sneijder in de studio van Ziggo. "Dat komt met name door de opbouw van Ajax. Allemaal in één tempo. Allemaal blijven ze op afstandjes van twee, of drie meter staan. Allemaal op elkaar. Eén tempo. Er zit geen snelheid in, allemaal tikkies breed. Je creëert niks."

De voormalig topmiddenvelder heeft wel een idee over hoe het beter kan. "Wat je moet doen is het groot maken. Sutalo en Rugani moeten uit elkaar, Rensch weg. Dan wil ik het nog weleens zien of Qarabag zo kan blijven staan. Dan is het heel simpel, en kun je doorvoetballen. Maar je komt er niet uit. Dat komt door Qarabag, want die blijven gewoon hoog staan. Zij doen alsof er niks aan de hand is."

Dat Ajax voor staat met 0-1, is volgens Sneijder 'prima'. Het doelpunt werd mede mogelijk gemaakt door Mika Godts, die volgens de analist de beste man aan Ajax-zijde is. "Hij speelt wel aardig, en behoudt hier fantastisch overzicht. Ik irriteer me gewoon."