PSV meerdere weken zonder Schouten

PSV deelt zeer slecht nieuws: Schouten weken aan de kant door spierblessure

Vandaag om 19:03
Laatste update: om 19:09

PSV moet het de komende weken stellen zonder Jerdy Schouten. Dat maken de Eindhovenaren donderdagavond bekend via de officiële kanalen. De controlerende middnvelder miste afgelopen dinsdag ook al het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. 

Schouten raakte vorige week zaterdag geblesseerd tijdens AZ - PSV (1-2). Trainer Peter Bosz gaf in aanloop naar PSG-uit nog aan rekening te houden met een meevaller, maar daar is, helaas voor hem, geen sprake van. Aanvullend medisch onderzoek heeft uitgewezen dat de 27-jarige Schouten een spierblessure heeft, en weken nodig heeft om te revalideren. 

Een eventuele rentree-datum wordt niet genoemd. "Dit is natuurlijk ontzettend balen, maar ik zal keihard werken om zo snel mogelijk weer belangrijk te kunnen zijn voor het team", laat de Oranje-international weten.

De zorgen over het middenveld worden voor Bosz zodoende een stukje groter. De trainer van PSV kan de komende periode ook niet beschikken over Joey Veerman. Hij is eveneens geblesseerd. Tegen PSV koos de oefenmeester ervoor om Malik Tillman te posteren als controleur. 

Komende zaterdag zal moeten blijken of de Amerikaan, doorgaans aanvaller of aanvallende middenvelder, opnieuw die rol toebedeeld krijgt. Dan speelt PSV de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.