Sneijder over Brobbey en Weghorst

Sneijder uit onbegrip over Brobbey en Weghorst: 'Farioli blijft maar rouleren'

Vandaag om 18:18

Wout Weghorst begint ten faveure van Brian Brobbey in de basis bij Ajax tegen Qarabag FK. Wesley Sneijder begrijpt die keuze van Francesco Farioli niet. De oud-middenvelder erkent dat Brobbey niet in vorm is, maar hij had het anders gedaan.

"Brobbey is het dit seizoen nog niet", aldus Sneijder bij Ziggo Sport. "Wout heeft het geluk gehad dat hij inviel en zijn goaltjes weer meepikte. Ik ben nog steeds van mening dat Farioli Brobbey vertrouwen had moeten geven. Hij blééf maar rouleren, na een uur werd hij steeds gewisseld. Juist in dat laatste half uur ontstaan er in de Nederlandse competitie ruimtes."

Tafelgenoot Alex Pastoor vindt dat de eerste en tweede spits niet zo onder het vergrootglas moet worden gelegd in Nederland. Dat is in andere landen niet aan de orde volgens de oud-trainer. "In Nederland gaan we altijd wel heel erg uit van een basiself en de wissels. In de landen om ons heen wordt meer ingespeeld op de tegenstander."

Met Weghorst in de basis begint Ajax om 18.45 uur aan het duel tegen Qarabag. Mochten de Amsterdammers winnen, dan komt het puntentotaal in de Europa League uit op zeven punten.