Pasveer laat licht schijnen op spitsenstrijd Brobbey en Weghors

Pasveer haalt schouders op na vraag over strijd bij Ajax: 'Maakt mij niet uit'

Vandaag om 18:51
Laatste update: om 19:26

Wout Weghorst of Brian Brobbey, het maakt Remko Pasveer niet zoveel uit. De doelman van Ajax wil gewoon dat er gescoord wordt. Wie dat doet, interesseert hem verder niet zo. 

Pasveer staat donderdagavond onder de lat bij Ajax. De ervaren sluitpost wil een verbetering zien ten opzichte van zondag, toen Heracles Almelo ternauwernood verslagen werd. "Ik wil in ieder geval dat wij verdedigend weer wat sterker staan, en wat minder kansen weggeven. Dat is wel wat we graag willen. Ons speel weer gaan oppakken."

Van Qarabag, de tegenstander, weet Pasveer niet bijster veel. "Het is een lastige ploeg, omdat je er niet heel veel van weet. Maar ze hebben wel veel snelheid, en zijn behendig aan de bal. We moeten scherp zijn."

Wie ook scherp zal willen zijn, is Weghorst. Hij vervangt Brobbey. "Het zijn andere types", stelt Pasveer. "In die zin zal het veranderen. Maar die gasten voorin moeten uitmaken wie het afmaakt. Dat is nu aan Wout. Als we maar de nul houden, en minimaal één goal maken. Dan is een wedstrijd voor mij in principe goed."