Oranje daalt op FIFA-wereldranglijst

Oranje levert plek in op wereldranglijst na teleurstellende interlandperiode

Vandaag om 13:25

Het Nederlands elftal is een plek gezakt op de wereldranglijst van de FIFA. Oranje vindt zichzelf na een gelijkspel tegen Hongarije (1-1) en een nederlaag tegen Duitsland (1-0) in de Nations League terug op plek acht.

Portugal, dat in oktober gelijkspeelde tegen Schotland en won in Polen, is Nederland voorbij op de wereldranglijst. In de top tien vindt verder slechts één andere verschuiving plaats: het is stuivertje wisselen tussen Italië en Colombia op plek negen en tien. Wereldkampioen Argentinië blijft de lijst aanvoeren, met vicewereldkampioen Frankrijk als nummer twee.

Spanje, Engeland, Brazilië en België completeren de top zes. In november komt het Nederlands elftal voor het laatst dit kalenderjaar in actie. Dan kan de zevende plek weer heroverd worden van Portugal. Op 16 november is Hongarije in de Johan Cruijff Arena de tegenstander van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. Drie dagen later wacht een ontmoeting met Bosnië & Herzegovina. In september won Oranje dat thuisduel met 5-2.

FIFA-wereldranglijst

1. Argentinië
2. Frankrijk
3. Spanje
4. Engeland
5. Brazilië
6. België
7. Portugal
8. Nederland
9. Italië
10. Colombia