El Ahmadi over Milambo bij Feyenoord

El Ahmadi roemt 'complete' Feyenoord-speler: 'Denk dat hij op radar Oranje staat'

Vandaag om 06:45

Karim El Ahmadi is diep onder de indruk van Antoni Milambo, woensdagavond matchwinner tegen Benfica (1-3). De negentienjarige middenvelder van Feyenoord komt volgens de analist al in aanmerking voor het Nederlands elftal.

Milambo maakt in Estádio da Luz twee van de drie Feyenoord-goals. "Ik moet zeggen dat deze speler echt compleet is", stelt El Ahmadi bij Voetbalpraat op ESPN. "Hij heeft letterlijk alles. Hij kan goed lopen, goede loopacties, goed aan de bal, simpel spelen, duels pakken", somt hij op. "Voor mij is hij op zo'n jonge leeftijd een hele volwassen speler."

El Ahmadi krijgt bijval van Anco Jansen. "Hoe hij nu speelt... Die twee achter hem maken hem ook heel veel beter", doelt hij op Quinten Timber en In-beom Hwang. "Je ziet het nu ook in de invulling met Hwang achter hem. Dat hij wat meer vrijheid heeft om diep te gaan en ook dat vertrouwen heeft." El Ahmadi meent dat Milambo steeds op de juiste plek staat. "Op zo'n jonge leeftijd kiest hij ook echt heel goed positie. Ik weet niet of tegen hem gezegd is dat hij weg moet blijven, maar dat doet hij echt heel goed."

Het kan niet anders dan dat Oranje-bondscoach Ronald Koeman het optreden van Milambo heeft beoordeeld, stelt El Ahmadi, die naar de interlandperiode van november kijkt. "Als deze jongens, als Milambo en Flamingo, dit vol blijven houden in de Champions League... Dat is toch wel het hoogste niveau dat er is. Ik geloof dat ze op de radar staan."