Peer Koopmeiners over broer Teun

Koopmeiners beschermt broer Teun: 'Vervelende periode, lastig om te zien'

Vandaag om 13:12

Teun Koopmeiners heeft een lastige zomer achter de rug, vertelt zijn openhartige broertje Peer Koopmeiners aan Voetbal International. De 26-jarige middenvelder maakte de overstap van Atalanta Bergamo naar Juventus, al ging dat niet zonder slag of stoot.

Het was een vervelende transfersoap, waar Koopmeiners in terechtkwam. Atalanta hield zijn poot stijf en wilde de Oranje-international niet kwijt, waarna de gemoederen hoog opliepen. "Rond de transfer van Teun ontplofte de media-aandacht en kwam ik erachter hoeveel onzin er wordt geschreven. En het gemak waarmee dat gebeurt. Terwijl het een heel complexe situatie was", zegt Peer.

"We zijn normaal gesproken van het relativeren, maar dat lukte even niet. Het was voor Teun een hele vervelende periode en dat was lastig om te zien als broertje. Maar het is nu mooi om te zien hoe goed hij op zijn plek zit." De 24-jarige middenvelder is anders tegen transfers aan gaan kijken. "Weet je nog dat Georginio Wijnaldum wegging bij Liverpool? Hij kon kiezen tussen PSG, Barcelona en Saoedi-Arabië en twijfelde. Ik dacht toen: Maak je niet druk joh, je gaat zes of zeven of acht miljoen verdienen, je weet alleen nog niet wáár."

Koopmeiners vergelijkt die situatie met die van zijn broer. "Zo van: je verdient bij Atalanta ook goed, mooie club, doe niet zo moeilijk. Maar zo simpel is het dus niet", benadrukt hij. "Je kunt in heel lastige situaties terecht komen, waarin sportieve ambities gedwarsboomd worden en een verkeerd beeld wordt geschetst. Het is belangrijk dicht bij jezelf te blijven. Ondanks alles is Teun daarin geslaagd. Ook voor mijzelf zal dat altijd het streven zijn."