Juventus deelt blessure Koopmeiners

Ernst Koopmeiners-blessure bekend, Juve laat herstelperiode in het midden

Vandaag om 14:25

Juventus heeft een medische update over Teun Koopmeiners gedeeld. De 26-jarige middenvelder raakte voor de interlandperiode geblesseerd tegen Cagliari en daardoor komt hij ook niet voor het Nederlands elftal in actie tegen Hongarije en Duitsland.

Op de officiële kanalen spreekt Juventus van een 'licht ontwrichte fractuur' in de ribben van Koopmeiners. Daarmee is een ernstige blessure uitgesloten. Koopmeiners hoeft niet onder het mes en krijgt de komende periode 'de juiste therapie'. De Oude Dame meldt niet wanneer de middenvelder weer wordt terug verwacht.

Na de interlandperiode komt Juventus op 19 oktober weer in actie, tegen SS Lazio. Drie dagen later wacht een ontmoeting met VfB Stuttgart in de Champions League. Het is nog onbekend of Koopmeiners dan in actie kan komen. 

Koopmeiners zou deze interlandbreak bij de 23-koppige selectie van bondscoach Ronald Koeman zitten voor de Nations League-duels met Hongarije en Duitsland. Guus Til heeft hem vervangen in Oranje.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!