Rydell Poepon waarschuwt Ajax voor ex-club Qarabag

Ajax tegenover 'baas van Qarabag': 'Uit mijn tijd weet ik dat hij zich aanpaste'

Vandaag om 11:40

Rydell Poepon waarschuwt Ajax voor de speelstijl van Qarabag. De voormalig spits kwam in zijn carrière uit voor zowel (Jong) Ajax als Qarabag. Beide ploegen staan donderdagavond tegenover elkaar in de Europa League.

Poepon streek in 2015 na verschillende avonturen in de Eredivisie neer bij Qarabag, de aanstaande tegenstander van Ajax. In Azerbeidzjan maakte hij hoofdtrainer Gurban Gurbanov, die al sinds 2008 in dienst is bij de club, mee. "In feite is hij de baas van de club die alleen zichzelf kan ontslaan."

"In de nationale competitie is het positiespel risicovol en zet Qarabag hoog druk", gaat Poepon tegenover De Telegraaf verder over het strijdplan van de tegenstander van Ajax. "Maar uit mijn tijd weet ik dat Gurbanov zich in Europese wedstrijden aanpast. Wij speelden tegen RSC Anderlecht, AS Monaco en Tottenham Hotspur, zakten in en gokten op de counter. Ik denk dat dit tegen Ajax niet anders zal zijn."

De voormalig spits verwacht dan ook een overwinning van de Amsterdammers. "Het wordt een lastige wedstrijd, maar normaal gesproken geeft de kwaliteit van Ajax de doorslag. Ze zijn aan het bouwen en dat zie je. Het fundament is gelegd, maar nu moeten ze proberen het niveau van PSV na te streven."