AD verwacht roulatie bij Ajax: 'Farioli haalt tegen Qarabag voorhoede overhoop'

AD verwacht roulatie bij Ajax: 'Farioli haalt tegen Qarabag voorhoede overhoop'

Vandaag om 11:24
Laatste update: om 11:27

Ajax gaat in het Europa League-duel met Qarabag aantreden met een flink gewijzigde voorhoede, zo voorspelt het Algemeen Dagblad. Volgens de ochtendkrant gaat Francesco Farioli donderdagavond onder andere de voorkeur geven aan Wout Weghorst boven Brian Brobbey.

Het AD verwacht dat Farioli zijn roulatiesysteem donderdag in Azerbeidzjan nieuw leven in gaat blazen. De Italiaan gaat volgens het dagblad kiezen voor een aantal wijzigingen in de opstelling van Ajax ten opzichte van het duel met Heracles Almelo (3-4). Zo maken Brobbey en Bertrand Traoré in de voorhoede plaats voor Weghorst en Christian Rasmussen.

Op het middenveld zal Farioli in ieder geval één noodzakelijke wijziging doorbrengen. Davy Klaassen is niet speelgerechtigd. Naar verwachting neemt Kian Fitz-Jim zijn plek over. Laatstgenoemde raakte voor de interlandbreak geblesseerd, maar maakte in Almelo na 58 minuten zijn rentree binnen de lijnen.

Achterin verklapte Farioli al te gaan spelen met Daniele Rugani. De oefenmeester kan namelijk geen beroep doen op Youri Baas, die tegen Slavia Praag (1-1) tweemaal geel, en dus rood ontving en daarom geschorst is.