OFFICIEEL: Riemer is bondscoach Denemarken na ontslag bij RSC Anderlecht

Coach vindt maand na Anderlecht-ontslag nieuwe baan als bondscoach van Denemarken

Vandaag om 10:54

Brian Riemer is de nieuwe bondscoach van Denemarken, zo maakt de Deense bond donderdag officieel bekend. Riemer, die pas een maand geleden ontslagen werd als coach van RSC Anderlecht, was al een tijdje in de running om Kasper Hjulmand, die na een teleurstellend EK opstapte als bondscoach, op te volgen.

De knoop is nu definitief doorgehakt: de Deense voetbalbond geeft Riemer de voorkeur boven interim-bondscoach Lars Knudsen, die ook kans maakte op de functie. Riemers aanstelling is geen grote verrassing. Eerder werd al bekend dat Denemarken niet geïnteresseerd was in andere kandidaten zoals Thomas Frank of Jess Thorup, die nog onder contract staan bij hun clubs. 

De financiële situatie van de Deense bond maakte het aantrekkelijker om te kiezen voor een coach zonder contractuele verplichtingen, wat de kansen van Riemer aanzienlijk vergrootte. Uiteindelijk was hij samen met Knudsen de laatste naam op het lijstje.

Riemer staat na zijn ontslag bij Anderlecht opnieuw voor een enorme uitdaging. Hij moet zijn nationale ploeg nieuw leven inblazen en hen klaarstomen voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!