Guardiola en Nunes over goal Haaland tegen Sparta Praag

Ongeloof bij Guardiola en Nunes: 'Dit is niet normaal voor een mens, sprakeloos'

Vandaag om 09:29

Pep Guardiola heeft vol verbazing naar de eerste goal van Erling Haaland tegen Sparta Praag (5-0) gekeken. De spits, die tweemaal trefzeker was in het Champions League-duel, scoorde met een karatetrap.

City hield na rust flink huis tegen Sparta Praag. De 2-0 van Haaland sprong er uit. "Dit is niet normaal voor een mens", stamelt Guardiola na afloop tegenover de Engelse pers. "Ik heb geen idee hoe hij dat heeft gedaan. Voor een mens zeg ik: dit is niet normaal. Het was een fantastische goal."

Guardiola is nog niet klaar met zijn lofzang over Haaland. "Hij kan de bal maar vijftien tot twintig keer aanraken en wel zeven of acht kansen krijgen. Het is ongelooflijk." De Spaanse manager krijgt bijval van City-speler Matheus Nunes. "Wat een geweldige goal. Ik was sprakeloos", zegt hij tegen TNT Sports. "In het verleden maakte hij een soortgelijke goal tegen Borussia Dortmund. Die zag ik destijds op televisie. Om dit live te zien, is geweldig."

Haaland heeft inmiddels 42 Champions League-wedstrijden op de teller staan. Daarin maakte hij 44 goals en daarmee staat hij op plek zestien op de lijst van topscorers aller tijden in de Champions League.