Slot na RB Leipzig - Liverpool

Slot countert na nieuw Liverpool-record: 'Was je niet in het stadion?'

Vandaag om 09:10

Arne Slot heeft woensdagavond met Liverpool gewonnen van RB Leipzig (0-1) en daarmee een nieuw record in handen. De manager blijft nuchter en beseft dat prijzen meer waard zijn dan records.

Slot heeft elf van zijn eerste twaalf officiële wedstrijden als manager van Liverpool gewonnen. Alle zes de uitduels tot dusver werden omgezet in een zege en dat is geen enkele voorganger gelukt. Een nieuw record maakt Slot trots. "Omdat er zoveel geweldige spelers en trainers bij deze club hebben gewerkt. Dus als je iets bereikt wat nog niet eerder is bereikt, is dat heel mooi bij een grote club als deze", zegt hij na afloop op het persmoment.

"Maar wat ik ook altijd zeg: records zijn mooi, maar prijzen zijn mooier", benadrukt Slot, die ook een kritische vraag moest beantwoorden. Zo klonk vanuit de zaal dat Liverpool niet de hele wedstrijd wist te domineren. "Was je niet in het stadion? Jij vond dat wij niet domineerden?", countert Slot. "Als je een uitwedstrijd speelt tegen een team uit Pot 1, zullen er ook altijd momenten zijn dat de tegenstander kansen krijgt."

Slot legt uit hoe hij het ziet. "Voor mijn gevoel hebben we de wedstrijd voor grote delen totaal gedomineerd, net als in de andere wedstrijden, los van die tegen Chelsea. Dus ik maak me totaal geen zorgen. Ik maakte me meer zorgen, als je het zo wil noemen, na de wedstrijd tegen Chelsea. Maar dit is hoe ik onze ploeg wil zien spelen. Natuurlijk hadden we het ook lastig in fases, maar dat hoort erbij op dit niveau."