Barça rekent af met Bayern-trauma, Slot verslaat Simons en Geertruida in Leipzig

23 oktober om 22:57
Laatste update: 23 oktober om 23:01

FC Barcelona heeft eindelijk van Bayern München weten te winnen in de Champions League. De Catalanen, waar Frenkie de Jong een halfuur meedeed, wonnen met maar liefst 4-1. Tegelijkertijd rekende het Liverpool van Arne Slot af met het RB Leipzig van Xavi Simons en Lutsharel Geertruida. Daardoor beschikken The Reds nog altijd over de maximale score in de Champions League.

FC Barcelona - Bayern München 4-1
In de afgelopen jaren is Bayern meerdere keren een plaaggeest gebleken voor Barcelona in de Champions League, met als grootste uitschieter de 2-8 in de kwartfinale van 2020. Woensdag was Barça met voormalig Bayern-trainer Hansi Flick dan ook uit op revanche. Na één minuut konden de thuissupporters al juichen: Raphinha werd gelanceerd door Fermín López en aarzelde niet, oog in oog met Manuel Neuer. Daardoor zat Barcelona al vroeg op rozen.

Het antwoord van Bayern liet echter niet lang op zich wachten. Eerst werd een kopgoal van Harry Kane in de elfde minuut nog afgekeurd wegens buitenspel, maar niet veel later was het alsnog raak voor de Engelse spits: met een knappe volley wist hij de bal achter Iñaki Peña te werken. Vervolgens werd Bayern sterker, maar toch was het Barça dat richting de rust afstand wist te nemen.

Tien minuten voor de pauze deed Robert Lewandowski zijn oude club pijn na geweldig voorbereidend werk van López. Raphinha maakte er in de 45ste minuut zelfs nog 3-1 van door de bal in de verre hoek te werken. Vlak na de rust voltooide diezelfde Raphinha zijn hattrick en gooide hij de wedstrijd in het slot, na een schitterende pass van Lamine Yamal. Zo wint Barça met maar liefst 4-1 van Bayern, waardoor het nu op de negende plek staat op de grote Champions League-ranglijst. Bayern staat nu op de 23ste positie.

RB Leipzig - Liverpool 0-1
Met Simons en Geertruida in de basis hoopte Leipzig dat het Liverpool voor het eerst dit Champions League-seizoen punten kon laten verspelen. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen. Na 27 minuten was het ook raak in de Red Bull Arena, maar dat kwam niet doordat Leipzig tot scoren kwam: tegen de verhouding in zette Darwin Núñez de bezoekers op voorsprong, door de bal bij de tweede paal binnen te tikken.

De treffer deed Liverpool duidelijk goed, want de formatie van Slot groeide daarna in de wedstrijd. Op slag van rust kwam Virgil van Dijk uit een corner nog dicht bij een treffer, terwijl ook Cody Gakpo een mogelijkheid om te scoren kreeg. In de slotfase, waarin Simons hinkend het veld verliet, zette Leipzig nog even aan, maar dat leverde geen gelijkmaker op: de wedstrijd eindigde in 0-1. Daardoor staat Liverpool met negen punten uit drie wedstrijden op de tweede plek in de Champions League. Leipzig staat 32ste, wat uiteindelijk uitschakeling zou betekenen.

Manchester City - Sparta Praag 5-0
Bij vlagen speelde City een soort handbalwedstrijd tegen Sparta Praag. The Citizens kwamen via Phil Foden al razendsnel op voorsprong, maar daarna duurde het lang voordat ze afstand konden nemen van de Tsjechische opponent. Nathan Aké dacht even de bevrijdende 2-0 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens hands. Na een uur spelen brak Erling Haaland echter de ban, waarna het hard ging: John Stones maakte er niet veel later 3-0 van, terwijl City uiteindelijk eindigde met een 5-0 zege door de tweede treffer van Haaland en een goal van Matheus Nunes. Door de ruime zege staat Man City nu derde in de Champions League.

Young Boys - Internazionale 0-1
Met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij, die negentig minuten lang op het veld stonden, leek Inter niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel in Zwitserland. Niets bleek echter minder waar: door een goal van invaller Marcus Thuram in de blessuretijd gingen de Italianen er nog met de volle buit vandoor. Inter staat daardoor zevende op de grote Champions League-ranglijst, Young Boys 35ste.