De vermoedelijke opstelling van FC Twente tegen SS Lazio

Vermoedelijke opstelling Twente: Oosting houdt vast aan Europese succesformule

Vandaag om 08:54

FC Twente neemt het donderdagavond in de Europa League op tegen SS Lazio. VoetbalPrimeur zet de vermoedelijke basiself van trainer Joseph Oosting, die met de duels tegen Manchester United (1-1) en Fenerbahçe (1-1) in het achterhoofd niet lijkt te gaan verrassen, op een rij.

Het lijkt erop dat Oosting zijn succesformule voor in Europa heeft gevonden. De Tukkers wisten zowel Manchester United als Fenerbahçe op een gelijkspel te houden. Oosting ziet daarom hoogstwaarschijnlijk geen reden om veranderingen aan te brengen tijdens het derde Europese affiche van zijn ploeg.

Net zoals tegen de Engelse en de Turkse grootmacht kiest Oosting voor een centrum met Mees Hilgers en Max Bruns. Zij worden geflankeerd door Anass Salah-Eddine en Bart van Rooij, die op Old Trafford nog behoorde tot één van de absolute uitblinkers. Achter hen staat zoals gebruikelijk Lars Unnerstall.

Ook op het middenrif doet Oosting geen wijzigingen. Dat wil zeggen dat er wederom geen plek is voor Carel Eiting, die in de Eredivisie nog weleens aan de aftrap verschijnt en tegen RKC Waalwijk nog trefzeker was. Youri Regeer en Michel Vlap krijgen als controleurs de voorkeur, terwijl Sem Steijn als nummer tien gaat fungeren.

Op rechtsbuiten is tegen Lazio weer een plek voor aanvoerder Ricky van Wolfswinkel ingeruimd. Samen met Mitchell van Bergen moet hij spits Sam Lammers gaan bedienen.

Twente wil ongeslagen blijven in de Europa League. Oosting vertelde op de persconferentie al dat er een goed plan klaarligt. "We moeten goed aan de bal zijn. Als we de stilstaande situaties voor elkaar hebben, kunnen we een goed resultaat halen. De passie waarmee Lazio een wedstrijd beleeft, moeten wij ook leveren." Dat plan wil de oefenmeester dus met de gebruikelijke namen uit gaan voeren.

Vermoedelijke opstelling Twente: Unnerstall; Van Rooij, Hilgers, Bruns, Salah-Eddine; Regeer, Steijn, Vlap; Van Wolfswinkel, Lammers, Van Bergen.