Gernot Trauner vindt zichzelf niet 'het missende puzzelstukje' bij Feyenoord

Trauner dolt: 'Aantal teamgenoten zei dat het door mijn haar kwam'

Vandaag om 07:56
Laatste update: om 09:49

Gernot Trauner denkt niet dat hij 'het missende puzzelstukje' was bij Feyenoord. De centrale verdediger keerde deze maand terug in de basiself van Brian Priske en wist met de Rotterdammers direct overtuigende resultaten neer te zetten. In de Eredivisie was Feyenoord met Trauner in de basis een maatje te groot voor Go Ahead Eagles (1-5) en in de Champions League werd er knap gewonnen van SL Benfica (1-3).

"Natuurlijk ben ik blij als ik kan bijdragen aan het succes en als ik goed kan spelen", blijft Trauner tegenover ESPN bescheiden. "Maar je ziet iedere wedstrijd progressie. Hoe meer we samenspelen, des te beter we elkaar leren kennen."

"Het had wel even tijd nodig voor het ging lopen", ziet de Oostenrijker echter. "Maar dit soort overwinningen zijn de meest belangrijke. We hebben heel veel vertrouwen nu", doelt de verdediger op de Champions League-zege in Lissabon. "Ook voor de komende wedstrijden is dit belangrijk, en die komen er veel aan."

Tegen Benfica was voor Trauner een belangrijke rol weggelegd. De verdediger wist het Rotterdamse doel ruim zestig minuten schoon te houden én mocht zelf ook nog even ruiken aan een doelpunt. Deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel. "Sommige teamgenoten zeiden dat ik door mijn haar buitenspel stond, maar dat kan ik niet geloven", grapt Trauner. "Helaas telde de goal niet. Het was mooi geweest voor mij, maar het belangrijkste blijven de drie punten."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)