Van Hooijdonk vol lof over Ibrahim Osman

Van Hooijdonk ziet 'raket' rondlopen bij Feyenoord: 'Zo'n type is zo belangrijk'

Vandaag om 20:50
Laatste update: om 20:54

Pierre van Hooijdonk heeft voorafgaand aan Benfica - Feyenoord een lans gebroken voor Ibrahim Osman. De oud-spits geeft hoog op van de vleugelaanvaller, die in zijn ogen vanwege één specifieke kwaliteit ontzettend belangrijk is voor het spel van de Rotterdammers. 

Benfica en Feyenoord zijn allerminst onbekenden van elkaar. Eind juli, in de voorbereiding op het huidige seizoen, stonden de twee clubs ook al tegenover elkaar in Lissabon. Toen verloren de Rotterdammers, die woensdagavond aantreden met liefst negen andere basisspelers, met 5-0. Eén van die andere basisspelers is Osman. 

"Tegen betere tegenstanders heb je diepgang nodig, zodat je met een lange bal voor de goal kan komen", analyseert Van Hooijdonk in de voorbeschouwing bij Ziggo. "Met Osman heeft Feyenoord zo'n speler. Het is heerlijk als je zo'n raket in je voorhoede hebt staan", vervolgt de oud-aanvaller lyrisch.

"Tegen Girona zag je dat goed: Osman kwam er een paar lekker door, Priske wisselt hem in de tweede helft en Feyenoord is niet meer van de eigen helft afgeweest. Dat geeft aan hoe belangrijk zo'n type speler is voor Feyenoord." Afgelopen weekend liet Osman zien ook te kunnen scoren. De huurling van Brighton nam uit bij Go Ahead Eagles op werkelijk schitterende wijze de 0-1 voor zijn rekening.