Priske over Feyenoord en Benfica

Priske wil Benfica pijn doen: 'Ondanks die 5-0 hier, ging dat toen ook goed'

Vandaag om 20:47

Brian Priske gelooft dat Feyenoord Benfica woensdagavond pijn kan doen. De Rotterdammers nemen het in het Estadio da Luz op tegen de Portugese grootmacht. De Deen legt zijn keuzes in de basisopstelling uit.

"Consistentie is altijd belangrijk in het voetbal", steekt Priske van wal bij Ziggo Sport. "Natuurlijk moet je altijd ergens dingen veranderen. Er kloppen ook wat spelers op de deur. Vandaag heb ik voor dezelfde elf spelers gekozen. Ik denk dat we de ervaring van Gernot Trauner samen met David Hancko nodig gaan hebben. Ze hebben veel belangrijke wedstrijden samengespeeld. Het wordt een lastig duel voor ons. Dat weten we."

Priske weet al wat de sleutel voor succes zal zijn voor Feyenoord. "Het defensieve werk van de spelers. De aanval van Benfica is geweldig. Ze hebben individuele kwaliteiten, maar ook als team zijn ze sterk. Er gaan veel spelers diep. De individuele kwaliteit is geweldig, met ook wat spelers die we aan hen verkocht hebben de voorbije jaren. Ik hoop dat we het ze moeilijk kunnen maken aan de bal. We moeten de bal langere fases in de ploeg houden en de gaten vinden tussen de linies."

"Ze zijn aanvallend beter dan defensief, ondanks dat ze defensief ook sterk zijn", gaat de oefenmeester verder. "Er liggen wel degelijk kansen tussen de linies. Als we het lef hebben om het spel te maken zoals we willen, dan kunnen we ze pijn doen. Ondanks die 5-0 hier. Ook toen vonden we soms de goede oplossing. Maar je hebt het zelf gezien. Het verschil was groot."

Een ding is duidelijk: Benfica is van een heel ander kaliber dan Go Ahead Eagles, dat afgelopen weekend met 1-5 werd verslagen. "Het is een ploeg van een ander niveau. Deze jongens weten ook dat het een Champions League-avond is. Het is een groot podium. Je moet presteren. Dan is inzet en de juiste mindset nodig als je een heel sterk team zoals Benfica treft."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!