Stade Brest speelt gelijk tegen Leverkusen, ook Celtic en Atalanta delen de punten

PSV-opponent houdt ook Leverkusen in toom, frustrerende avond voor captain De Roon

Vandaag om 20:40

De eerste twee Champions League-wedstrijden van woensdag 23 oktober hebben geen winnaar opgeleverd. Toekomstig PSV-opponent Stade Brest speelde knap gelijk tegen Bayer Leverkusen, terwijl het Atalanta Bergamo van aanvoerder Marten de Roon in Italië niet tot scoren kwam tegen Celtic.

Brest - Leverkusen
Waar Brest in de Ligue 1 'slechts' elfde staat, gaat het de club van doelman Marco Bizot in de hoofdfase van de Champions League stukken beter af. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen. In Leverkusen, dat in de eerste speelronde nog genadeloos afrekende met Feyenoord, trof het een op papier sterkere tegenstander. Dat bleek aanvankelijk ook in de praktijk te gelden, want de Duitsers namen na ruim een halfuur spelen de voorsprong via supertalent Florian Wirtz.

Nog voor de theepauze kwam Brest terug in de wedstrijd. Pierre Lees-Melou, aanvallende middenvelder van de thuisclub, nam het prachtige doelpunt voor zijn rekening. In de tweede helft zette Leverkusen, waar Oranje-international Jeremie Frimpong het moest doen met een invalbeurt, voorzichtig aan. Een tweede goal leverde dat echter niet op, waardoor 1-1 de eindstand bleek. Op 10 december ontvangt Brest PSV, dat dinsdagavond gelijkspeelde bij Paris Saint-Germain.

Celtic - Atalanta
Atalanta begon de CL-campagne met een 2-0 nederlaag bij Real Madrid, maar pakte drie weken terug bij Shakhtar Donetsk wel de eerste punten van deze jaargang. Celtic won tot dusver ook één keer. Met captain De Roon als middenvelder domineerde de thuisploeg negentig minuten lang. Atalanta vuurde ruim vijftien schoten af op het Schotse goal, maar kwamen maar niet tot scoren. Het duel eindigde dan ook met dezelfde stand als waar het mee begon: 0-0.