Ajax wees aanstaand NBA-speler Quinten Post

Ajax wees boomlange NBA'er af: 'ze hadden kritiek op het meevoetballende gedeelte'

Vandaag om 20:14
Laatste update: om 20:23

Quinten Post staat aan de vooravond van zijn NBA-debuut, maar had ook zomaar bij Ajax kunnen spelen. De basketballer was vroeger keeper, en werd ooit uitgenodigd voor een selectiedag in Amsterdam. Van een samenwerking kwam het uiteindelijk niet. 

De 24-jarige Post is sinds enkele maanden actief bij Golden State Warriors, dat zeven keer NBA-kampioen werd. In de nacht van aanstaande woensdag op donderdag kan hij zijn officiële debuut maken in de NBA. Een groot aantal jaar terug zag zijn leven er heel anders uit. "Ik was keeper bij DWS in Amsterdam", blikt Post terug in gesprek met de NOS.

"Ik werd uitgenodigd voor een selectiedag bij Ajax, dus ik dacht: misschien is dit wel mijn ding", herinnert hij zich. Post, inmiddels een boomlange basketballer van maar liefst 2,13 meter, werd door Ajax uiteindelijk richting de uitgang gewezen. "Ik was goed op de lijn, maar ze hadden kritiek op het meevoetballende gedeelte. Toen ben ik maar gaan basketballen."

Daar blijkt hij, zo kan nu wel geconcludeerd worden, nóg beter in te zijn. "Ik leef de droom. Verder heb ik nog niet kunnen dromen. Ik hoop snel mijn debuut te maken in mijn eerste officiële NBA-game."