Postecoglou over AZ en Van de Ven

Postecoglou krijgt lachers op de hand: 'Weet meer over AZ dan hij'

Vandaag om 19:18
Laatste update: om 19:58

Ange Postecoglou heeft geen informatie ingewonnen bij Micky van de Ven in aanloop naar het duel met AZ. De manager van Tottenham Hotspur krijgt de lachers op zijn hand als hij een vraag hierover krijgt. Postecoglou blijkt al heel veel over de Alkmaarders te weten.

Van de Ven en Postecoglou nemen het donderdag met Tottenham Hotspur op tegen AZ. De manager van de Londenaren krijgt op de persconferentie in aanloop naar dar Europa League-duel de vraag of hij informatie heeft ingewonnen bij de verdediger. "Ik denk dat ik meer van het Nederlandse voetbal weet dan Micky", lacht Postecoglou. "Hij zat in Duitsland...", doelt de Australiër op de periode van Van de Ven bij VfL Wolfsburg.

Postecoglou maakt duidelijk dat hij zelf al genoeg weet over de Nederlandse tegenstander. "Ik ken ze erg goed", vervolgt hij. "Australië heeft altijd een sterke connectie gehad met het Nederlandse voetbal. En toen ik bij Celtic zat hebben we in de Europa League ook tegen AZ gespeeld." De Schotse grootmacht zorgde er voor dat AZ zich niet plaatste voor het hoofdtoernooi na een 2-0 zege en een 2-1 nederlaag in Alkmaar. "Altijd een goed team, en ze zijn erg goed in het herkennen van jong talent."

Het Europa League-duel vangt donderdagavond om 21.00 uur aan. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Tottenham Hotspur Stadium te Londen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!