Vader Kökcü sluit weerzien met Slot bij Liverpool niet uit

Vader van Kökcü voedt gerucht over absolute toptransfer van zoon: 'Waarom niet?'

Vandaag om 18:13
Laatste update: om 18:21

Halis Kökcü sluit niet uit dat zijn zoon Orkun op termijn de overstap maakt naar Liverpool. De middenvelder van Benfica werd onlangs door een Portugees medium in verband gebracht met een weerzien met Arne Slot. "Waarom niet?", stelt Kökcü senior. 

Het was het Portugese Record dat een aantal weken terug melding maakte van interesse van Liverpool in Kökcü. Die interesse zou uit de koker gekomen zijn van Slot, met wie Kökcü lang en vooral zeer succesvol samenwerkte bij Feyenoord. "Het belangrijkste nu is de focus van Orkun, dat hij het goed doet met Benfica", antwoordt vader Halil als hem door ESPN gevraagd wordt of de geruchten waar zijn. 

"Maar natuurlijk, spelers en trainers hebben niet maar één station, dat weet de staf ook wel", vervolgt hij, doelend op de ambities van zijn zoon. "In het moderne voetbal denken clubs aan de financiën, aan winst maken. Orkun is een speler die de potentie heeft om winst te maken met de volgende stap. Dat vinden de fans en de club ook prima natuurlijk. Dat was ook het project. We gaan zien waar hij gaat belanden."

Is Liverpool een serieuze mogelijkheid? "Arne is een goede vriend van ons. Hij heeft met Orkun veel dingen meegemaakt. Ja, Waarom niet? Het kan", besluit vader Halil.