Van Basten zet streep door 'Feyenoord-excuus' Mulder: 'Op het veld voetballen'

Van Basten zet streep door 'excuus' Mulder: 'Als Feyenoord niveau haalt...'

Vandaag om 17:41

Feyenoord maakt woensdagavond een degelijke kans op een positief resultaat. Althans, dat is de conclusie van Marco van Basten en Ronald de Boer. Youri Mulder schat de kansen van de Rotterdammers wat lager in, met name vanwege het imponerende Estadio da Luz. 

"Ik denk dat het een heel moeilijke uitwedstrijd is", begint Mulder de discussie in Rondo. De analist van Ziggo refereert niet alleen aan het goede spel van Benfica, maar wijst ook op de sfeer in het stadion van de Portugezen. "Dat is één blok. Daar gaat zo'n tempo op. Ik ben daar een keer geweest, dat was zo ongelooflijk lastig. Ik ben normaal nooit zo van het verschil tussen uit- en thuiswedstrijd, maar daar had ik dat echt."

De Boer is het niet helemaal eens met Mulder. "Feyenoord hoeft niet te denken dat er niets te halen valt. Natuurlijk zal het lastig worden, maar ik schrijf ze niet af." Van Basten sluit zich daarbij aan. "Ik denk dat Feyenoord best goed kan presteren. Benfica is een aardige ploeg, maar geen wonderploeg. Als Feyenoord het niveau haalt van de afgelopen twee wedstrijden, dan ziet het er goed uit. Het stadion vind ik geen excuus. Je moet op het veld voetballen."