Ajax start tegen Qarabag met Rugani: 'Hij is klaar voor deze test'

Farioli heeft vervanger van Baas gekozen: 'Heel blij met deze kans'

Vandaag om 17:19
Laatste update: om 17:45

Ajax begint donderdag met Juventus-huurling Daniele Rugani in het centrum van de defensie. Dat heeft Francesco Farioli verklapt op de persconferentie in aanloop naar het duel in de Europa League

"Dat is een besluit dat ik heb genomen", vertelt Farioli, die gevraagd werd of hij Ahmetcan Kaplan ook had overwogen voor de positie centraal achterin, nu Youri Baas niet kan spelen vanwege een schorsing. "We hebben een grote selectie. Rugani brengt leiderschap en ik denk dat dit het juiste moment voor hem is om te starten. Hij kwam wat later bij ons en had wat fysieke klachten, maar nu gaat het goed en is hij klaar voor deze uitdaging."

Rugani knikte instemmend bij de woorden van zijn trainer. De 30-jarige Italiaan begon met een verontschuldiging voor zijn 'gebrekkige' Engels en vertelde daarna - in prima te verstane taal - over zijn situatie. "In Amsterdam heb ik nu alles gevonden wat ik nodig heb, samen met mijn familie. Ik ben nu overal klaar voor. Het is heel belangrijk voor een speler om dat goed voor elkaar te hebben. Nu ben ik hier en kan ik alles geven voor het team."

Qarabag - Ajax start donderdag om 18:45 uur. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!