Kroes rekent af met speculaties over Ajax-exit: 'Willen hem niet kwijt'

Kroes rekent af met speculaties over Ajax-exit: 'Ben heel tevreden met hem'

Vandaag om 13:26

Ajax wil Jordan Henderson absoluut niet kwijt. Dat is de boodschap van technisch directeur Alex Kroes, die laat weten klaar te zijn met de toenemende geruchtenstroom rondom de 34-jarige Engelsman. 

Hij zou te weinig gebracht hebben, te duur zijn voor de salarishuishouding van Ajax en ook een terugkeer naar Engeland zou tot de mogelijkheden behoren: over Henderson werd de afgelopen maanden veel geschreven. Maar dat Ajax van zijn aanvoerder af zou willen, verwijst Kroes desgevraagd naar het rijk der fabelen. 

"Ik ben enorm tevreden met Jordan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Zowel binnen als buiten het veld. Wij willen hem dus niet kwijt. Wij gaan er vanuit dat hij ons helpt de verdere ontwikkeling die we momenteel als club en elftal doormaken, voort te zetten." Volgens Kroes is Henderson dus ook na de winterstop gewoon in dienst van Ajax.

Henderson heeft in Amsterdam een contract tot medio 2026. Eerder liet de middenvelder doorschemeren te overwegen zijn carrière in Amsterdam af te sluiten. "Dat behoort tot de mogelijkheden, maar ik moet er nog over nadenken", sprak hij onder meer.