Pastoor en Van Basten lovend over Flamingo bij PSV

Pastoor en Van Basten loven PSV'er: 'Bleef als enige als rots in branding staan'

Vandaag om 07:28

Alex Pastoor en Marco van Basten zijn onder de indruk van de ontwikkeling die Ryan Flamingo doormaakt. De twee analisten zien dat de verdediger in zijn eerste duels bij PSV nog wat bleu was, maar zich inmiddels staande houdt tegen de beste spitsen van Europa.

Pastoor haalt de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal als voorbeeld aan. Daarin was Flamingo niet altijd even betrouwbaar in de strijd tegen Feyenoord-spits Santiago Gimenez. "Dat heeft hij in een paar maanden tijd toch geweldig gedaan. Ik ben vooral onder de indruk van hoe hij zich oriënteert. De spits die vaak uitzakt, wanneer hij moet doordekken of de man overgeven door een ander te coachen. Dat is een geweldige voorwaarde om centraal in de defensie uit te blinken."

Van Basten is het met Pastoor eens. De analist van Ziggo Sport haalt ook nog aan dat Flamingo zich tegen Paris Saint-Germain staande moest houden in een defensie met niet enkel pure verdedigers. "Hij staat naast Matteo Dams, Mauro Junior en Olivier Boscagli, dat is ook meer een middenvelder die niet altijd goed verdedigt. Hij bleef als enige als een rots in de branding staan."