Zes conclusies: oogstseizoen begint nú voor PSV

Zes conclusies: Lang doet het als Mbappé, oogstseizoen begint nú voor PSV

22 oktober om 23:35

PSV wacht nog op zijn eerste overwinning van de Champions League-campagne, maar kan zichzelf weinig kwalijk nemen na het gelijkspel tegen Paris Saint-Germain (1-1). VoetbalPrimeur trekt zes conclusies over de Eindhovenaren.

PSV op het tandvlees
Na een kansloze nederlaag op bezoek bij Juventus (3-1) en een gelijkspel in eigen huis tegen Sporting CP (1-1) gaf niemand een stuiver voor de kansen van PSV tegen Paris Saint-Germain. Niet vanwege de resultaten in de eerste twee speelrondes, maar vanwege het feit dat de Eindhovenaren met een verzwakt elftal aantraden in het Parc des Princes. En toch kwam het goed. PSV vocht zich op karakter, op het tandvlees naar een felbegeerd punt.

Thriller in Parijs
PSV en PSG maakten er een thriller van, die bloedstollend bleef tot de allerlaatste seconde. Wat gebeurde er alleen al in de blessuretijd? Penalty, VAR-check, geen penalty, redding Walter Benítez, bal van de doellijn en PSG dat op de Eindhovense deur bleef bonken. Maar PSV overleefde de Parijse storm, mede door de ineffectiviteit van Ousmane Dembélé en consorten, en kwam uit als morele winnaar uit de strijd.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

PSV te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet?
PSV rolt soeverein door de Eredivisie, maar in de openingsfase drong toch een vraag op: is deze ploeg te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet? De bezoekers uit Eindhoven werden immers weggeblazen door het sterkere PSG. Daar zijn verklaringen voor (lees: de absentie van Jerdy Schouten en Joey Veerman, maar ook Sergiño Dest), maar de ruimtes die weg werden gegeven worden normaliter afgestraft op Champions League-niveau.

Lang doet het op zijn Mbappé's
Weer richtte Noa Lang veel schade - of moeten we 'damage' zeggen? - aan tegen Paris Saint-Germain. In 2021 speelde hij in het shirt van Club Brugge de wedstrijd van zijn leven tegen de Franse grootmacht. Nu, drie jaar later was hij weer de grote man. In de eerste helft trof hij doel met een verdekt schot in de korte hoek, zoals Kylian Mbappé dat ook talloze keren heeft gedaan in het Parc des Princes.

Vormcrisis Bakayoko
Precies een jaar geleden toverde Johan Bakayoko op Franse bodem tegen RC Lens. Alsof er een nieuwe Arjen Robben was opgestaan bij PSV. Dat dreigt echter een vage herinnering te worden, nu de Belgische rechtsbuiten maar blijft worstelen met zichzelf. Dat het ook tegen PSG niet lukte, is extra pijnlijk. De Fransen probeerden hem in het recente verleden meermaals naar het Parc des Princes te halen.

Oogstseizoen breekt aan voor PSV
Door het gelijkspel heeft PSV na drie Champions League-wedstrijden twee punten verzameld. Over twee weken, op dinsdag 5 november, móét het gebeuren voor de ploeg van Bosz, dat Girona FC ontvangt in het Philips Stadion. Feyenoord toonde al aan dat de Catalanen te pakken zijn. Daarna volgen nog duels met Shakhtar Donetsk (thuis), Stade Brest (uit), Rode Ster Belgrado (uit) en Liverpool (thuis). Dat biedt perspectief.