Priske ziet 'flow' bij Feyenoord en wil Benfica pijn doen

Priske ziet 'flow' bij Feyenoord: 'Daarmee kunnen we Benfica pijn doen'

Vandaag om 19:54
Laatste update: om 20:31

Brian Priske gelooft dat Feyenoord een goed resultaat kan halen in het Champions League-duel met Benfica. De trainer van de Rotterdammers zag zijn ploeg de afgelopen weken flink wat vertrouwen tanken.

Feyenoord won voor de interlandperiode van Girona en FC Twente en was afgelopen weekend Go Ahead Eagles overtuigend de baas. "We zitten in een goede periode, in een goede flow", oordeelt Priske op de persconferentie in Lissabon, geciteerd door De Telegraaf. "We spelen de laatste wedstrijden vooral tactisch goed. Spelers begrijpen elkaar steeds beter. Ik ben positief gestemd."

Dat Feyenoord in de voorbereiding nog met 5-0 van Benfica verloor, zegt Priske niet veel. "Drie maanden geleden hadden we nog te maken met veel transferperikelen, maar we wisten na die wedstrijd dat we nog veel te verbeteren hadden", lacht de Deen. "In de oefenwedstrijd hier hadden we van onze huidige basiself alleen David Hancko en Igor Paixão in de basis staan. En de laatste weken zie je dat we weten hoe ons elftal moet staan. Er is duidelijkheid."

Priske benadrukt dat het doel van Feyenoord is om de knock-outfase van de Champions League te bereiken. "We weten dat het moeilijk wordt, want ze hebben Atlético hier ook vermorzeld (4-0, red.). Maar we kunnen met onze aanvallende snelheid Benfica pijn doen. En ook onze middenvelders zijn in vorm, ze zijn dynamisch op dit moment. Ik heb er vertrouwen in dat we ons mannetje kunnen staan." 

De Rotterdammers kunnen tegen Benfica ook beschikken over Gernot Trauner en Hugo Bueno, onthult Priske. De aftrap in het Estádio da Luz is woensdag om 21.00 uur.