PSV O19 heeft eerste Youth League-punt binnen na zeer boeiend duel met PSG

Vandaag om 16:21

De talenten van PSV hebben in de Youth League een knap gelijkspel geboekt tegen Paris Saint-Germain, enkele uren voordat de hoofdelftallen van de Franse en Nederlandse kampioen in de Champions League tegenover elkaar staan. Op het complex van PSG werd het 3-3.

Na nederlagen tegen Juventus en Sporting Portugal reisde PSV O19 zonder Youth League-punten af naar Parijs voor het treffen met PSG. Toch begonnen de Eindhovenaren flitsend aan de wedstrijd tegen Paris: na drie minuten kreeg Joël van den Berg al een aardige mogelijkheid, terwijl de bal na iets meer dan vijf minuten spelen al in het netje lag: uit de rebound maakte Fabio Kluit er 0-1 van.

Diezelfde Kluit moest zich enkele minuten later geblesseerd laten vervangen. PSG kwam ondertussen beter in de wedstrijd, maar toch kwam de gelijkmaker in de negentiende minuut vrij onverwachts. Yanis Khafi kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten, waarna hij PSV-doelman Tijn Smolenaars wist te passeren. In vermakelijk restant van de eerste helft kwamen beide ploegen nog een keer tot scoren: uit een corner maakte Fabien Merien de 1-2 voor PSV O19, maar niet veel later kwam PSG opnieuw op gelijke hoogte door een poeier van Mahamadou Sangaré. Daardoor stond het bij rust 2-2.

Waar de eerste helft dus bol stond van het spektakel, kende het tweede bedrijf een wat tammere start. Beide ploegen kwamen een stuk moeilijker tot kansen. Toch was PSG de ploeg die in de 64ste minuut tot scoren kwam. Na een snelle counter wist Khafi in de rebound zijn tweede van de middag te maken. PSV ging daardoor op jacht naar de gelijkmaker, al kreeg moest Smolenaars ook nog een keer handelend optreden. Tien minuten voor tijd viel de 3-3 nog.

Robin van Duiven was het goudhaantje bij de talenten van PSV, nadat hij de bal in het doel wist te koppen. De Eindhovense talenten wisten de rijen daarna gesloten te houden, waardoor de wedstrijd eindigde in 3-3. PSV O19 heeft daardoor zijn eerste punt in dit Youth League-seizoen te pakken. De ploeg van Vincent Heilmann staat nu 28ste op de grote ranglijst met 36 teams. Aan het einde van de rit zou dat uitschakeling betekenen.