Van Bommel sluit snelle trainerscomeback zo goed als uit

Van Bommel bevestigt concrete interesse uit België: 'Moment niet goed voor mij'

Vandaag om 16:33
Laatste update: om 16:43

De kans is klein dat Mark van Bommel op korte termijn terugkeert als trainer. De oud-middenvelder is niet van plan om in het seizoen bij een nieuwe club in te stappen, al kan hij onder bepaalde omstandigheden bereid zijn om een uitzondering te maken.

In de studio van L1 Nieuws krijgt Van Bommel de vraag of zijn handen al jeuken. De clubloze coach, die afgelopen zomer na twee seizoenen vertrok bij Royal Antwerp, antwoordt eerlijk. "Nee, eigenlijk helemaal niet. Ik heb wel momenten dat ik naar wedstrijden kijk en denk: waarom gebeurt dit niet? Of: daar ligt de ruimte. Maar het is niet zo dat ik denk: ik moet zo snel mogelijk weer op het veld staan."

Van Bommel werd recent nadrukkelijk gelinkt aan een move naar RSC Anderlecht. Hij bevestigt dat de huidige nummer zes van de Belgische competitie concreet was. "Zo concreet dat ik de keuze gemaakt heb om het niet te doen. Er is contact geweest, maar het moment is niet goed voor mij", zegt Van Bommel. "Ik ben graag een trainer die het idee erin stopt. Als je nu instapt ben je afhankelijk van de situatie en heb je drie, vier of misschien vijf dagen voor de eerste wedstrijd."

"Als je aan het begin van het seizoen instapt, dan heb je vier, vijf of zes weken. Als ik de serie terugkijk bij PSV, Wolfsburg en Antwerp, dan is het begin gelijk winnen en een serie neerzetten. Ik vind het altijd moeilijk om midden in het seizoen te beginnen. Als het nou echt een hele grote club is, dan moet je eigenlijk gaan. Maar als je een klein beetje twijfelt, moet je het niet doen", stelt Van Bommel, die de winterstop al een iets beter instapmoment zou vinden. "Dan heb je wel weer één of twee weken. Maar als dat niet komt, dan vind ik dat niet erg."