Flick over Frenkie de Jong

Flick gaat in op Frenkie-geruchten bij Barcelona: 'Dat was het plan, maar...'

Vandaag om 14:48
Laatste update: om 16:28

Frenkie de Jong moest zondag eigenlijk in de basis beginnen bij FC Barcelona. Dat bevestigt Hansi Flick op de persconferentie. De middenvelder voelde zich uiteindelijk niet fit genoeg, waardoor er een streep ging door de plannen.

Flick was volgens radiozender RAC1 niet tevreden met de houding van Frenkie de Jong richting de wedstrijd tegen Sevilla. De coach zou hem daarom de hele tweede helft hebben laten warmlopen. Dat ligt echter een stuk genuanceerder, aldus Flick. "Het was ons plan dat hij zondag tegen Sevilla zou starten, maar hij voelde zich niet helemaal goed." De Jong zou tegen Bayern München wel in actie kunnen komen. "Behalve Eric Garcia (geblesseerd geraakt in de warming-up tegen Sevilla, red.) is iedereen er klaar voor. Ik ben blij dat ze allemaal beschikbaar zijn."

Voor Flick staat er een bijzonder affiche op de planning. De Duitser treft zijn oude ploeg Bayern München. "Bayern heeft altijd een dominante speelwijze en dit jaar ook. Dat zie je aan de manier waarop ze spelen en druk uitoefenen op de tegenstander. Ze kunnen hun stijl aan ieder team opleggen, zo is het altijd geweest. Dat is hun DNA."

"Bayern München is een team dat erg goed speelt, zelfvertrouwen heeft en ze hebben uitstekende spelers’, gaat Flick verder. “We willen onszelf meten met de besten en Bayern is buitengewoon." Flick won in het verleden met 8-2 van FC Barcelona en daarna wist Barça in de vier duels die daarop volgde ook niet te winnen van Der Rekordmeister. "Het verleden is niks waard. Het gaat om het hier en nu. We kunnen het verleden niet veranderen, de toekomst wel."

>Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!