De Reus over De Kuip-uitspraken

Coach Ajax Vrouwen snapt Bosz volledig na Kuip-ophef: 'Als dit consequentie is...'

Vandaag om 13:12

Hesterine de Reus heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad teruggeblikt op haar opvallende uitspraken als trainer van de Ajax Vrouwen. De coach liet weten dat ze de Champions League-uitschakeling niet erg vond en dat ze vroeger op de tribune zat bij Feyenoord. Dat werd haar niet in dank afgenomen.

Geboren en getogen in Rotterdam gaf De Reus na een duel van de Ajax Vrouwen aan dat ze vroeger vaak op de tribune zat bij Feyenoord in De Kuip. Informatie die algemeen bekend was, maar het werd in de media breed uitgemeten. "Vervelend, het was echt niet mijn intentie om mensen van hun stuk te brengen", steekt De Reus van wal tegenover het AD. "Ik vind dat... Wat zal ik zeggen? Teleurstellend", doelt de trainer op hoe de media dit oppakte.

Mede door hoe groot het nieuws werd opgepakt, kan De Reus zich ook goed inleven in PSV-trainer Peter Bosz. Die door de zaak rondom zijn uitspraken richting Danny Makkelie niet meer zo uitgesproken zal zijn als voorheen. "Natuurlijk denk ik nu ook: als dit de consequentie is, is het beter om gereserveerder te zijn. Maar aan de andere kant: ik vind het bijzonder jammer dat we niet met z’n allen de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in beeld brengen en wel dit soort dingetjes eruit halen."

"Het was absoluut niet de intentie om mensen van hun stuk te brengen, maar als media het willen kan het altijd twee kanten op", gaat De Reus verder. "Of je zegt het gewoon (dat ze vroeger met haar vader naar Feyenoord ging, red.) en ze maken er iets van of je zegt het niet en ze denken: hé, ze zegt er niets over. Mijn kindertijd is niet meer relevant en dacht dat het algemeen bekend was. Daarom dacht ik: waarom zou ik er schimmig over doen?"