Daneels over wereldgoal bij Helmond Sport

Wereldgoal bij Helmond Sport: 'We hadden nog geen schot op goal...'

Vandaag om 08:31

Lennerd Daneels is in de wolken na zijn wereldgoal namens Helmond Sport tijdens het thuisduel met Roda JC (2-1). De vleugelspeler was erg belangrijk voor de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie met een doelpunt en een assist.

Vlak voor rust schoot Daneels raak vanaf ongeveer zestig meter. "We hadden nog geen schot op goal, dus ik dacht: ik schiet maar een keer", reageert de aanvaller na afloop bij ESPN. "Ik zag de keeper een beetje voor zijn goal staan en dacht: ik probeer het gewoon. Het was toch een minuut voor rust, dus er kon niet veel fout gaan."

Anthony van den Hurk verdiende een vrije trap voor Helmond Sport op het middenveld en eerstgenoemde reageerde alert op de coaching van Deneels. "Toen de scheidsrechter floot, keek ik gelijk omhoog. Ik zag dat Anthony de bal vasthield en zei tegen hem: laat hem gaan, laat hem gaan! Volgens mij hoorde hij het nog net, want hij sprong over de bal. Toen schoot ik gelijk."

Ook Helmond-goalie Wouter van der Steen zag het gebeuren. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", aldus de doelman. "Volgens mij was het vijftien meter op eigen helft... Geweldig voor Lennerd en geweldig voor ons. Hoe het is voor Justin Treichel? Als keeper voel je je dan niet lekker. Ze zullen wel weer zeggen dat de keeper te ver voor zijn goal stond, maar dat is helemaal niet. Dit is gewoon een geweldige goal van Lennerd."