Helmond koploper na prachtgoal, ook achtervolger Excelsior wint

Helmond grijpt koppositie na zege op Roda, ook achtervolger Excelsior wint

21 oktober om 22:01
Laatste update: 21 oktober om 22:04

Helmond Sport heeft de koppositie gegrepen in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders wonnen in eigen huis met 2-1 van Roda JC. Ook Excelsior deed goede zaken en staat na een 1-3 zege bij Jong PSV tweede. SC Cambuur wist FC Eindhoven te verslaan, terwijl ADO Den Haag bij Jong Ajax niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel.

Helmond Sport - Roda JC: 2-1

Op slag van rust was het Lennerd Daneels die Helmond Sport op voorsprong bracht, middels een fraai doelpunt. De arbiter gaf Helmond een vrije trap op de eigen helft, zo'n tien meter voor de middenlijn. Daneels zag de doelman van Roda te ver voor zijn doel staan en besloot direct te schieten. Met succes, waardoor hij zijn club aan de leiding bracht. Patriot Sejdiu maakte tien minuten na rust gelijk voor de club uit Kerkrade, maar dankzij een goal van Justin Ogenia was het toch Helmond dat aan het langste eind trok.

Jong PSV - Excelsior: 1-3

Al vrij snel werd duidelijk dat Excelsior een eenvoudige avond zou krijgen op bezoek bij Jong PSV. Dankzij twee goals van Noah Naujoks leidde de Kralingers al binnen een kwartier met 0-2, waarna tien minuten later ook Seydou Fini nog een duit in het zakje deed. In de slotfase deed Jesper Uneken namens de Eindhovenaren nog iets terug, maar de zege van Excelsior kwam niet in gevaar.

SC Cambuur - FC Eindhoven: 2-0

Het Cambuur van trainer Henk de Jong kende een teleurstellende start van het seizoen, maar in het treffen met FC Eindhoven pakte de club uit Leeuwarden de drie punten. In de elfde minuut was het Remco Balk die de score opende, waarna Michael de Leeuw de wedstrijd vroeg in de tweede helft besliste met een rake strafschop.

Jong Ajax - ADO Den Haag: 0-0

Bij Jong Ajax waren er basisplaatsten voor Diant Ramaj en Dies Janse. De bezoekers uit Den Haag moesten het na een half uur spelen met een man minder zien te redden, na een rode kaart voor Steven van der Sloot. Gescoord werd er uiteindelijk niet.