Flamingo heeft snelle ontwikkeling doorgemaakt

'Als je me had verteld dat Flamingo nu bij PSV zou spelen, had ik je niet geloofd'

Vandaag om 07:26
Laatste update: om 08:20

Ryan Flamingo heeft in de laatste seizoenen een snelle ontwikkeling doorgemaakt. De verdediger maakte bij Almere City, waar hij de jeugdopleiding doorliep, vooral in trainingen een wisselvallige indruk. 

Inmiddels is Flamingo uitgegroeid tot basisspeler van PSV, waarmee hij het dinsdagavond opneemt tegen PSG in de Champions League. "Als je me een paar jaar geleden had verteld dat Ryan nu in PSV 1 zou spelen, had ik je niet geloofd. Hij heeft echt een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt", vertelt Teun Jacobs, de technisch directeur van Almere City die Flamingo voor lucratieve voorwaarden aan Sassuolo verkocht, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik ken Ryan als leergierig, als een jongen die enorm overtuigd is van zijn eigen kwaliteiten, als een speler die aan de bal heel vaardig is", vervolgt Jacobs zijn verhaal. "Maar in zijn Almere-tijd had hij wat mij betreft nog te veel moeite om in de discipline te spelen. Hij liet in verdedigend opzicht te vaak een steekje vallen. Vooral op trainingen kon hij echt een dromer zijn. In die zin is zijn overstap naar Italië een uitstekende stap geweest. Want dat is bij uitstek het land waar je als voetballer foutloos leert verdedigen."

Ook FC Utrecht-trainer Ron Jans komt te spreken over Flamingo. Het tweetal werkte in het seizoen 2023/24 samen in de Domstad. "Ryan is op zijn best als hij wordt uitgedaagd", aldus de oefenmeester. "Het was niet dat hij op trainingen van FC Utrecht er de kantjes vanaf liep, integendeel. Aan zijn wil lag het nooit. Het zat 'm meer in de scherpte die op dat soort momenten nog weleens wilde ontbreken, met slordige foutjes tot gevolg. Hij is een typische wedstrijdvoetballer, als je begrijpt wat ik bedoel. Als de lichten aangaan, het stadion volloopt en de tegenstander een aansprekende is, dan stáát Ryan er."