Verrassende PSV-oplossingen genoemd bij Rondo

Verrassende PSV-oplossingen genoemd bij Rondo: 'Hij kan ook als middenvelder'

21 oktober om 21:07
Laatste update: 21 oktober om 21:10

Alex Pastoor en Youri Mulder denken mee met Peter Bosz, nu de trainer van PSV voor een vraagstuk staat. Door de afwezigheid van Joey Veerman en Jerdy Schouten tegen Paris Saint-Germain moet Bosz puzzelen op het middenveld.

Ismael Saibari is in Parijs de logische vervanger van Veerman, omdat de Marokkaans international in de afgelopen duels ook al op zijn plek speelde. Voor Schouten lijkt Bosz nog geen echte vervanger gevonden te hebben. Tegen AZ mocht Boscagli een helft op de plek van de geblesseerde Oranje-international spelen, maar Pastoor pleit voor een andere optie. "Hij kan heel goed voetballen als ze de bal hebben, maar ik vind hem verdedigend geen topspeler", zegt Pastoor bij Rondo over de Fransman.

"Ik zou hem dus misschien niet zo snel een optie voor het middenveld vinden", gaat de clubloze trainer verder. "Die verdediging is al zo broos... Flamingo doet het volgens mij geweldig op dit moment, maar hij is van origine een middenvelder. Dat zou wel een optie kunnen zijn."

Mulder komt met een andere verrassende oplossing. "Je zou Luuk de Jong ook nog op 10 kunnen zetten, en Pepi dan in de spits. Tillman heeft wel de intelligentie om voor de verdediging te spelen. Hij is ook heel goed in het afschermen en het dichtzetten van de lijnen. Dit zou wel een vondst kunnen zijn."