KNVB maakt bekend welke scheidsrechter inhaal-Klassieker mag fluiten

KNVB maakt bekend welke scheidsrechter leiding heeft over Klassieker

21 oktober om 19:35

Danny Makkelie is de scheidsrechter die De Klassieker volgende week in goede banen moet leiden. Vorig seizoen floot de arbiter ook al het treffen tussen de Rotterdammers en Amsterdammers in De Kuip.

De KNVB maakt maandag bekend dat Makkelie de scheidsrechter is bij de uitgestelde Klassieker, die op woensdag 30 oktober op de rol staat. De 41-jarige leidsman wordt bijgestaan door zijn assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries. Rob Dieperink zal de VAR van dienst zijn.

Het is zeker niet de eerste keer dat Makkelie De Klassieker fluit. Iets meer dan een halfjaar geleden, toen Feyenoord in De Kuip een historische 6-0 zege boekte op Ajax, was Makkelie nog de scheidsrechter van dienst. 

Feyenoord en Ajax werken allebei nog twee duels af, voordat ze zich kunnen richten op De Klassieker. De Rotterdammers gaan in de Champions League op bezoek bij Benfica en spelen komende zondag uit bij FC Utrecht, Ajax wacht een krachtmeting met Qarabag in Azerbeidzjan en een thuisduel met Willem II in de komende week.