PSV hoort wederom duidelijke boodschap van Boscagli over contractverlenging

PSV hoort wederom duidelijke boodschap: 'Verlengen is nu geen optie voor mij'

21 oktober om 19:16

Olivier Boscagli is niet voornemens om zijn aflopende contract te verlengen bij PSV. De Fransman herhaalt die boodschap in aanloop naar het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. Boscagli stelt dat hij in een eerder stadium wel nog open stond voor een verlenging.

In het Parc des Princes, waar PSV dinsdag aantreedt tegen PSV, gaat Boscagli in gesprek met Ziggo Sport. De linkspoot krijgt de vraag hoe hij terugkijkt op de afgelopen transferzomer. Het is geen geheim dat Boscagli graag een transfer wilde maken, maar dat PSV daar een stokje voor stak. "Het was een drukke zomer. Ik heb wat gesprekken gevoerd met verschillende clubs. Eerlijk gezegd verwachtte ik een transfer te maken, maar dat is niet gelukt. Het is wat het is."

Vervolgens antwoordt Boscagli duidelijk op de vraag of het verlengen van zijn aflopende contract nog een optie is. "Het was een optie afgelopen zomer, maar op dit moment niet meer." Een maand geleden liet de verdediger in gesprek met de Volkskrant al eenzelfde geluid horen over een eventuele verlenging bij PSV. "Zeg nooit nooit, maar op dit moment niet, nee."

Boscagli wil zich in zijn laatste maanden bij PSV nu graag nog eens bewijzen. "Je kunt het van de negatieve kant bekijken en zeggen: ah, ik heb mijn kans op een transfer gemist. Het boek is gesloten. Of je bekijkt het van de andere kant en komt tot de conclusie dat je nog één extra jaar hebt om jezelf te laten zien. Ik geef de voorkeur aan dat tweede."