Leverkusen heeft potentiële Alonso-opvolgers in kaart gebracht

'Leverkusen anticipeert op Alonso-exit: namen van mogelijke opvolgers uitgelekt'

21 oktober om 18:30
Laatste update: 21 oktober om 18:32

Bayer Leverkusen is druk bezig met het in kaart brengen van potentiële Xabi Alonso-opvolgers. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. Onder andere Sandro Wagner behoort tot de kanshebbers. 

Alonso gidste Leverkusen vorig seizoen naar het Duitse kampioenschap, zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. Die ongekende prestatie leverde hem interesse op van diverse topclubs. Alonso bleef Leverkusen trouw, maar de interesse is allerminst bekoeld. The Athletic meldde al dat Real Madrid en Manchester City hem op de voet volgen. Laatstgenoemde club ziet in hem een uitstekende opvolger van Pep Guardiola, mocht bij vertrekken. 

Als Alonso daadwerkelijk vertrekt bij Leverkusen, komt ook daar een vacature vrij. Wagner staat op het verlanglijstje, weet Sky Sports. De oud-spits is momenteel werkzaam bij het Duitse nationale elftal, waar hij fungeert als assistent van bondscoach Julian Nagelsmann. Daar loopt het contract van Wagner, die ook Premier League-interesse geniet, door tot en met het WK van 2026. Hij wordt in Duitsland beschouwd als één grote toekomstige trainer. 

Naast Wagner is Leverkusen ook gecharmeerd van Sebastian Hoeneß. Hij is de trainer van VfB Stuttgart, dat Champions League-voetbal speelt en momenteel tiende staat in de Bundesliga.