Vermoedelijke opstelling PSV tegen Paris Saint-Germain

Vermoedelijke XI gemankeerd PSV: Bosz schuift om hoofdpijndossier op te lossen

Vandaag om 12:35

Een gemankeerd PSV staat dinsdagavond in Frankrijk tegenover Paris Saint-Germain. Achterin, maar vooral op het middenveld, is het puzzelen geblazen voor trainer Peter Bosz. VoetbalPrimeur kruipt met de vermoedelijke opstelling alvast in het hoofd van de niet te benijden trainer. 

Bosz heeft genoeg hoofdbrekens, maar de doelman is er daar niet één van. Walter Benítez zal tegen PSG onder de PSV-lat staan. Voor hem zal sowieso één wisseling plaatsvinden. Rick Karsdorp, die tegen AZ speelde, is namelijk niet inzetbaar. Hij heeft klachten overgehouden aan het duel met de Alkmaarders. Een logische vervanger lijkt Richy Ledezma, die dit seizoen al in actie kwam als rechtervleugelverdediger. Hij zal een verdediging vormen met Ryan Flamingo, Armando Obispo en Mauro Júnior. 

Op het middenveld staat Bosz voor een aantal lastige keuzes. De trainer moet het stellen zonder het zo goed op elkaar ingespeelde koppel Joey Veerman en Jerdy Schouten. Allebei zijn ze niet fit. Ismael Saibari en Guus Til lijken verzekerd van basisplaatsen, maar Bosz zal op Champions League-niveau, vooral tegen een tegenstander van formaat, toch ook wat controle en balans op het middenveld in willen bouwen. Dat kan Boscagli brengen. De Fransman, doorgaans centrale verdediger, werd tegen AZ ook op die plek geposteerd. Het doorschuiven van Boscagli betekent dat er achterin een vacature vrijkomt. Die zou in dat geval dus opgevuld worden door Obispo, die met zijn lengte ook nog gevaarlijk kan zijn in de lucht, daar waar PSG kwetsbaar is. 

Voorin zijn er voor Bosz niet zoveel zorgen. Hirving Lozano is er niet bij, maar met Malik Tillman en Noa Lang beschikt de trainer over twee uitstekende vervangers. Laatstgenoemde speelde tegen AZ voor het eerst in lange tijd weer een groot aantal minuten, waardoor een basisplaats van Tillman in Parijs logischer lijkt. De spits wordt Luuk de Jong, en Johan Bakayoko zal opereren als rechtsbuiten. 

De vermoedelijke opstelling van PSV: Benítez; Ledezma, Flamingo, Obispo, Mauro; Boscagli, Saibari, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman